Nicolette Hebing - Zomereczeem opgelost! Advertisement
Home arrow Onze dieren arrow Paarden
woensdag 19 juni 2019
 
 
De paarden
Mistic Ranger

Mistic is ons eerste paard. We hebben hem gekregen toen hij 17 jaar oud was. Mistic mankeerde altijd wel iets, hoesten, eczeem, mok. Op hem is mijn boek over zomereczeem gebaseerd. Mijn onderzoek is bij hem begonnen. Op 18 jarige leeftijd heeft hij zomereczeem gekregen. Waarschijnlijk zijn alle andere kwalen hiervan een voorbode geweest. Later bleek zijn lever niet goed te functioneren en de afvalstoffen moesten er toch ergens uit. Ik heb ontzettend veel geleerd van dit paard. Helaas is hij niet ouder geworden dan 25 en hebben we hem in moeten laten slapen.

 


Image
MP

MP is een shetlandruin van 13, met een hele bijzondere kleur: grullo. MP is dekhengst geweest maar jammer genoeg geruind. MP is als veulen veel geslagen en hij accepteert het nog steeds niet als je iets met een zweep doet, bijv. longeren. Dan staakt hij subiet. Hij loopt voor de sulky, maar ook dan alleen zonder zweep. Het is een hele bijzondere pony, hij gedraagt zich als een grote hond. Voor de sulky lopen vindt hij geweldig, maar hij duldt niemand op zijn rug.

 


Image
Shaggy

Shaggy is een Dartmoor hengst met een verleden. Hij komt van de paardenmarkt, waar hij waarschijnlijk is gedrogeerd en verkocht als kinderpony. Helaas bleek Shaggy zo bang van mensen, dat er niets met hem te beginnen viel. Uit angst liet hij zich bij toenadering op de grond vallen. Zeker niet geschikt als kinderpony en zo is hij bij ons terecht gekomen. Wij denken dat dit dier stelselmatig is mishandeld. Erg jammer, want het is een prachtige pony. We zijn nu 2 jaar met hem bezig en inmiddels is hij zo ver dat we hem aan het beleren zijn om voor de sulky te lopen.

Shaggy heeft ook zomereczeem.


Image
Bram

Bram is een 3 jarige KWPN-Haflinger hengst. We hebben hem gekocht toen hij 7 maanden oud was. Dit jaar gaan we beginnen met zijn training. Tot nu toe heeft hij mogen lanterfanteren, maar hij wil zelf ook graag iets gaan ondernemen. Tot nu toe hebben we een beetje vrijheidsdressuur gedaan en hij leert ontzettend snel en graag. Hij kan er geen genoeg van krijgen. Ik wil me met Bram gaan verdiepen in de Klassieke rijkunst.

 


Image
Amiga

Amiga is een hispano-lusitano. Ze komt uit Spanje. We hebben haar gekocht omdat ze er zo slecht aan toe was: zomereczeem en zonlichtallergie. Amiga heeft het gekregen na een schimmelinfectie toen ze 5 jaar was. Ze is nu 10 jaar. Ze was kreupel en er zaten wat wervels vast. Ook haar hoeven waren verwaarloosd en vergroeid. We zijn een jaar bezig geweest om alles weer goed te krijgen en inmiddels hebben we een goed en nieuw thuis voor haar gevonden.

 


Image
Storm

Storm is een 9 maanden oud hengstveulen. Hij heeft ruim 8 maanden bij zijn moeder gelopen, daar ben ik een groot voorstander van, omdat die paarden later heel snel iets oppikken.
Storm is een heel brutaal veulen. Dat brutale werd op zijn oude adres iets te gevaarlijk, omdat er kinderen mee om moesten gaan. Bijten, trappen en mensen klem zetten is onacceptabel, ook voor een veulen. Bram en Shaggy zullen hem wel onder de duim houden, en ik leer hem respect te hebben voor mijn persoonlijke ruimte, door hem op afstand te houden. Als hij bijt, trapt of mij klem zet, jaag ik hem weg.  Dominantie heeft veel te maken met het verdedingen van je persoonlijke ruimte. Een lager geplaatst paard mag niet zomaar in de persoonlijke ruimte komen van een hogere in rangorde, laat staan die ook nog bijten of trappen. Storm walst niet alleen ieders persoonlijke ruimte binnen, maar hij gaat zelfs nog een stapje verder door te trappen en te bijten. Onacceptabel. Omdat ik Storm ook graag hengst wil laten, moet ik wel zeker zijn van zijn respect voor mensen. Tot nu toe heeft hij me nog niets durven doen, maar dat tij kan keren als hij ouder wordt. Dit wil ik graag voor zijn door mezelf als dominant te profileren.
Bram komt nooit ongevraagd in mijn persoonlijke ruimte en gaat keurig aan de kant als ik eraan kom. Zo heb ik het graag.

Image 
 
 
Top! Top!