Nicolette Hebing - Zomereczeem opgelost! Advertisement
Home arrow Onze dieren arrow Honden
woensdag 19 juni 2019
 
 
De honden
Chico

Chico is een Jack-Russel achtige hond. Hij is op straat gevonden en in het asiel terecht gekomen als jonge hond. Daar is hij geadopteerd door een mevrouw met reuma, die van de dokter veel moest wandelen en dacht dat zo'n klein hondje daar zeer geschikt voor zou zijn. Chico had echter zo vreselijk veel energie, dat het onmogelijk bleek met hem aan een riempje te lopen, zonder dat dat haar pijn deed. Er werd steeds minder met hem gewandeld en hij werd onhoudbaar in huis. Het leek wel een tornado toen we hem gingen halen. Het is ook bepaald geen makkelijke hond en in de beginjaren zijn we hem dan ook regelmatig kwijt geweest. Hij gaat nu eenmaal graag zijn eigen gang en jagen en graven zijn zijn passie. De ratten onder de paardenstal zijn dan ook niet veilig en regelmatig worden nesten en zelfs volwassen ratten uit de grond gevist. Er wordt zo'n 3 uur per dag met hem gewandeld en hij is heel de dag buiten. Dit heeft hij dan ook echt nodig.

 


Image
Mo

Mo komt uit Roemenië, daar leefde hij op straat. Hij is van de Stichting Paws. Mo is geen makkelijke hond. Toen we hem net hadden was hij nogal bijtgraag. Hij had het voornamelijk voorzien op joggers en fietsers en we hebben aardig wat broeken moeten vergoeden. Hij is die streken gelukkig aardig afgeleerd, maar zo heel af en toe vervalt hij weer in zijn oude gewoonte.

 


Image
Bugsy

Bugsy is van de Stichting AAI en komt uit Spanje. Hij is daar achtergelaten door een Brits gezin, die weer terug gingen naar Engeland. Bugsy is een hele bijzondere hond. Hij is de kleinste van het stel, maar wel de meest dappere. Als er geknokt wordt, is het Bugs en dan ook niet met de minst grote honden. Heel dapper, maar ook heel dom, want hij is natuurlijk de gewezen verliezer. Bugs is ook nog eens vreselijk ondeugend. Iedere ochtend klimt hij op de ontbijttafel om te kijken of wij vergeten zijn iets op te ruimen. Zo niet, dan doet hij het voor ons.

Bugs is inmiddels overleden aan lymfekanker. We missen hem nog iedere dag.

Image
 
 
Top! Top!