Nicolette Hebing - Zomereczeem opgelost! Advertisement
Home arrow Onze dieren arrow Katten
woensdag 19 juni 2019
 
 
De katten

Dikkie

Een weinig orginele naam, maar het is wel duidelijk waarom ze zo heet. Dikkie komt uit het asiel en is een paar keer afgestaan omdat ze in huis plast. Wij hebben een zwak voor kansarme dieren en hebben haar meegenomen. Ze woon bij ons buiten onder de veranda. Af en toe wil ze wel eens binnen, maar ze is het liefst buiten. Dikkie is al aardig afgevallen, maar het blijft een probleem omdat ze het liefst heel de dag ligt te luieren en erg weinig beweegt. Ze komt alleen in beweging als ze de etensbakken hoort.

 


Image
Dominee Toes (Toet)

We hebben hem zo genoemd omdat hij je heel strak en streng kan aankijken en het precies lijkt of hij een toga aan heeft met een befje. Net een prekende dominee! Toet komt uit een gezin met 12 katten. Hij kon daar niet aarden en was daardoor erg gestresst en plaste dan binnen. Bij ons aangekomen dook hij meteen tussen de spouwmuur en bleef daar zo lang zitten dat we genoodzaakt waren een gat in de muur te maken om hem eruit te halen. Hij woont samen met Dikkie onder de veranda. Toet is inmiddels overleden aan de gevolgen van een tumor.

 


Image
Kroot

Kroot is achtergelaten in het bos naast een grote berg kattenbrokken. Toen we hem vonden, durfde hij geen vin te verroeren zo bang. Het is inmiddels een erg avontuurlijke kat geworden en komt regelmatig met een buit thuis.

 


Image
Fritilaria (Kievitsbloem)

Ja, ik weet het, dit is echt een vreselijk stomme naam voor een kat. We hadden in eerste instantie ook iets anders verzonnen, maar ik bleef dit roepen, ze luistert er nu naar en is het zo gebleven. We hebben haar gevonden als kitten bij de McDonalds. Ze was erg verwilderd en hebben haar met een net moeten vangen. Ze is nog steeds een beetje wild en verdwijnt ook regelmatig, soms wel voor een paar jaar. Tot nu toe hebben we haar altijd weer gevonden en zelfs na jaren herkent ze ons nog.

 


Image
Chucky

Chucky is de enige kat die we als kitten hebben gekregen. Hij doet zijn naam eer aan, het is een echte schurk. Hij weet overal in te breken, steelt van het aanrecht, maakt de koelkast open, maakt het leven van de andere katten en de volierevogels zuur, jaagt de kinderen van de buren de stuipen op het lijf, jankt ons regelmatig uit bed omdat meneer naar binnen wil, kortom een ondeugd. Toch weet hij iedereen te charmeren met zijn streken, je kunt nu eenmaal niet boos op hem worden.

 


Image
 
 
Top! Top!