Nicolette Hebing - Zomereczeem opgelost! Advertisement
Home arrow Natuurgeneeskunde
woensdag 19 juni 2019
 
 
Veterinaire natuurgeneeskunde

Image

Natuurgeneeskunde is een verzamelnaam voor meerdere technieken die als doel hebben het zelf genezend vermogen van een levend wezen te stimuleren en te ondersteunen. Op die manier wordt het lichaam geholpen de ziekte zo goed mogelijk aan te pakken.

Technieken die daarbij gebruikt worden zijn oa. :

  • Bach bloesem therapie
  • Essentiële oliën
  • Fytotherapie
  • Homeopathie

 

 

Bach bloesem therapie
Edward Bach ondekte dat een extract van bepaalde bloesems een positief effect kan hebben op het welzijn van mens en dier. De Bach remedies worden gemaakt van een extract van 38 verschillende bloesems. Die worden opgelost in pure alcohol ter conservatie.

Essentiële oliën
Oliën gewonnen uit planten zijn hele effectieve middelen bij vele kwalen en aandoeningen. Goede oliën zijn kostbaar, maar ik gebruik alleen de allerbeste, aangezien alleen zuivere oliën het beoogde effect sorteren.

Fytotherapie
Dit is de bakermat van de moderne (wetenschappenlijke) geneeskunde. Het is al eeuwenlang bekend dat diverse planten een geneeskrachtige werking hebben. Veel van onze farmaceutische middelen vinden hun oorsprong in planten en kruiden.

Homeopathie
Deze techniek gaat uit van het gelijksoortigheidbeginsel. Kort gezegt wordt een verdunning van het middel toegedient wat dezelfde symptomen geeft als de ziekte symptomen van de patiënt.


Neem even contact op voor een afspraak.

 
 
Top! Top!